Houdingstherapie


''The less we move, the less we are capable of moving''

(Pete Egocue, Oprichter The Egoscue Method)


Wij geven houdingstherapie volgens de Egoscue Method om (chronische) pijnklachten te verhelpen, zelfbeeld te verbeteren, sportprestaties te verbeteren en blessures te voorkomen.
De stressvolle en inactieve leefstijl van deze tijd zorgt ervoor dat we steeds ongezonder worden. Doordat we steeds minder bewegen, begint ons lichaam zich aan te passen op een negatieve manier.

Om een voorbeeld te geven; het constant voorover zitten op de bank, achter een bureau of op de telefoon zorgt ervoor dat onze rug, schouders en hoofd naar voren gaan staan. Deze verandering in houding geeft een enorme stress op de rug en nek. Maar dat is nog maar het begin. Het lichaam is altijd op zoek is naar een positie van balans en evenwicht. Anders vallen we. Om deze verandering in schouder nek en hoofd positie op te vangen, zal er een compensatie moeten plaatsvinden elders in het lichaam. Hoe meer het lichaam zich aan gaat passen, hoe meer het moet compenseren en hoe erger het word.

Door deze aanpassingen verliest ons lichaam zijn natuurlijke uitlijning. De balans raakt verstoort. Er ontstaat een verschil tussen onze rechter/linker kant en voorkant/achterkant. Deze disbalans kan leiden tot pijnklachten en blessures.
Het is gebleken dat wanneer deze balans herstelt, deze problemen voor een groot deel opgelost kunnen worden.

Bij Alpha kijken we niet alleen naar de pijnklacht, maar naar de volledige functionaliteit van het lichaam. De locatie van de pijn is namelijk vaak niet de oorzaak van de pijn. We geven corrigerende oefeningen om de houding te herstellen en zo de functionaliteit van het lichaam.

Marjoleinvanderheijdenphotography-235
Marjoleinvanderheijdenphotography-178
Marjoleinvanderheijdenphotography-228
Marjoleinvanderheijdenphotography-180
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Werkwijze

 

Voor wie is houdingstherapie geschikt?

Houdingstherapie is voor iedereen die beperkt wordt door (chronische) pijn of een gebrek aan functionele mobiliteit.
Hoewel houdingstherapie in essentie ontwikkeld is voor mensen met chronische pijn, kan het ook assisteren bij het verhelpen van pijn door overbelasting en blessures. Natuurlijk is het ook geschikt voor mensen die hun algemene gezondheid willen verbeteren.

Intake en Analyse

Tijdens de intake nemen we de klachten, beperkingen, beginsituatie, doelstellingen en verwachtingen door. Hier wordt gekeken of er een klik is met de specialist. Ook wordt er een analyse gemaakt van het lichaam. Deze analyse bestaat uit het maken van postuur foto's en functionele testen. De klant wordt hierbij meegenomen in het proces zodat deze een beeld krijgt van de huidige situatie en de reden van zijn/haar klachten.

Oefenmenu

Uit de intake en analyse wordt duidelijk waar de beperkingen zitten in het lichaam en waar de disbalans zich bevind. Met de uitkomst van deze analyse wordt via een speciale software gericht op houdingsanalyse een oefenmenu gecreëerd. Dit menu is persoonlijk afgestemd en word daarna samen met de specialist doorlopen.

Evaluatie

Tijdens de evaluatie wordt dezelfde analyse nogmaals doorlopen. Hier worden de ervaringen van het menu en de vooruitgang besproken. Het is erg belangrijk dat u als klant ook een beeld krijgt van de situatie en de vooruitgang hiervan. Vanuit deze nieuwe situatie wordt dan het volgende oefenmenu gecreëerd. Op deze manier blijft u vooruitgang boeken.Wat is The Egoscue Method?

 

 

De Egoscue Method is een vorm van houdingstherapie die wordt gebruikt om chronische pijn te verhelpen en de functionele mobiliteit van het lichaam te verbeteren. De methode is ontwikkeld door Pete Egoscue.

De Methode is gebaseerd op de overtuiging dat het ontwerp van het lichaam goed is en dat de meeste pijnen veroorzaakt worden door overbelasting of blessures. Deze blessure of overbelasting brengt het lichaam uit balans waardoor het lichaam niet goed functioneert.

Egoscue combineert de expertise van de specialist met technologie om de houding te analyseren. Via deze analyse wordt een persoonlijk oefenmenu gecreëerd ontworpen om het lichaam terug in balans te krijgen door de dysfunctie die de pijn veroorzaakt te verhelpen.

 

Wil je meer weten? Kijk dan verder op de site van Alpha Alignment.